Програма „Залови-Кастрирай-Върни“

Това съобщение е до всички, които обичат котките и искат да се погрижат за тях.

Искаме да споделим с Вас важна информация. Сдружение „Кет Ловърс Пловдив“ работи в различните квартали на града за реализиране на програма „Залови-Кастрирай- Върни“.

Тази кампания ще бъде реализирана на етапи. Ние сме отдадени да предприемем правилните действия за обществото и котките. Когато кампанията бъде осъществена напълно със съдействието на всички заинтересовани, тя е изключително ефективен метод за постигане на дълготрайна стабилизация на популацията от безстопанствени котки.

Програмата „Залови-Кастрирай- Върни“ се състои в това, котките да бъдат заловени, кастрирани, обезпаразитени и маркирани, и после върнати на тяхното място на обитаване, където  доброволци се грижат за тях.

За да реализираме програмата ефективно, имаме нужда от Вашата помощ!

1. В момента грижите ли се за улични котки?

Имаме нужда от Вашата помощ, за да пребрoим и категоризираме котките в района. Имаме нужда от описание на всяка котка и техните обичайни локации. Бихме искали да координираме с Вас план за хранене на котките преди да започнем със залавянето – това увеличава нашите шансове за залавяне на всички котки.

2. Искате ли да се включите като доброволец и да помагате на котките във вашия район?

Доброволците ще помагат със съставянето на списък с котките в района; бъдеща комуникация с живущите в района; ще информират Кет Ловърс Пловдив за нови котки, които са се заселили в района; ще следят за това, че хранилки са поставени на подходящи места и други дейности, когато имаме нужда от тях.

Община Пловдив има също специална програма за хората, които се грижат за котките – отряд „Зоодоброволци“. Като регистриран Зоодоброволец към общината вие имате официално разрешително да храните и да се грижите за котките. Повече за програмата можете да научите тук.

3. Вашите домашни котки кастрирани ли са?

Важно е всички котки в района да бъдат кастрирани, не само безстопанствените. Това се отнася особено за котки, на които се позволява да се разхождат навън. „Кет Ловърс Пловдив“ може да осигури чрез своята мрежа от партньори кастрация на домашни котки на преференциални цени.

4. Имате ли определени оплаквания или тревоги относно котките в района?

Моля, свържете се с нас, за да работим заедно и да намерим решение.

Ако отговорихте положително на горните въпроси, бихме се радвали да се свържете с нас! Това може да направите тук .

Благодарим за Вашата помощ!