Дейности - Сдружение Кет Ловърс Пловдив

Какво правим

Ние работим с хората за благото на животните. Нашите дейности са основно Информационни и образователни.

Създаваме и разпространяваме информационни материали, брошури, презентации и организираме събития с цел образоване на обществото по различни теми, свързани с безстопанствените и домашните котки.

Например:

  • действия, които могат да се предприемат спрямо безстопанствените котки;
  • защо кастрацията на домашните котки е положително нещо;
  • грижа за котките, ефективни стратегии за намаляване популацията на безстопанствени котки по улиците и др.

Провеждаме програма, предстваляваща серия от уроци за деца от 3-5 клас на тема „Котки, кучета и ние“, с цел да се стимулира положителното отношение спрямо животните у подрастващите.

Популяризираме кампаниите „Залови-Кастрирай-Върни“ и стимулираме гражданите да съдействат.

Помагаме на хора, търсещи постоянен дом на безстопанствени и/или временно приютени котки като публикуваме и разпространяваме техните истории в нашата Facebook страница.

Какво е „Залови – Кастрирай – Върни“

Това е кампания, която се провежда доста успешно в редица държави. За съжаление в България на кастрацията все още масово се гледа с неодобрение, а информация за това как точно изглежда една такава процедура и как се провежда, липсва.

Ние сме се заели със задачата да убедим гражданите защо е важно да се кастрират домашните и безстопанствените животни, да им предоставим подробна информация как могат да провеждат подобни процедури и кои организации и институции ще им помогнат за това.

„Програма Зоодоброволци“ за граждани, които се грижат за котки, живеещи на улицата

Котките по улиците не са нещо необичайно. В много градове по света има такива, както и много диви животни. Разликата е в това как обществото полага грижи за тях и как гражданите са се научили да уважават това, че природата е уникална и те съжителстват с други живи същества.

Община Пловдив създаде програмата „Зоодоброволци“, която подпомага хора, които полагат правилни грижи за котките на улицата.

Ние съдействаме като популяризираме програмата и стимулираме това отговорно отношение.  Даваме на гражданите конкретни идеи и средства на хората как да полагат грижи за животните, като същевременно се контролира свръхпопулацията и се опазва околната среда и добрия облик на града.

Какво НЕ правим?

  • Нямаме приют, апартамент или друго помещение и не прибираме безстопанствени и диви котки; Но ще ви помогнем да намерите дом на котките, за които не можете да се грижите като разпространим информация в нашите канали.
  • Не събираме средства за лечение на болни животни и не се грижим за такива.
  • Не можем да съдействаме с намиране на породисти котки.
  • Не можем да съдействаме за намиране на домове за котета, произхождащи от домашни котки. Ако нямате план за котилата, по-добре кастрирайте котките си.
  • Не транспортираме котки от един град в друг
Споделете