Къде да изхвърляме употребената котешка тоалетна?

Почистването на отпадъците в котешката тоалетна не е любимото занимание на никого. Но е необходимо, ако споделяте дома си с котка. 

koteshka-toaletna

Използвайте по възможност торби с двоен слой или две торбички една в друга, когато изхвърляте котешка тоалетна.

Вържете торбата здраво. Това предотвратява миризмата и бактериите да „изтичат“ от нея в къщата или апартамента.  Двойната торба също е по-малко вероятно да се скъса.

Хвърлете торбата в контейнер за боклук с капак. Ако просто оставите торбата отвън, тя може да привлече други котки, които биха могли да скъсат торбата и да разхвърлят изхвърления боклук.

Използвайте употребената смес като мулч или градински тор, само ако вашата постелка за котешка тоалетна е биоразградима. Например такава направена от хартия, дърво, царевица или пшеница. 

Постелки от глина (бентонит) или кристали (силикон) не трябва да се добавят във вашата градина. В никакъв случай не използвайте отпадъчна котешка тоалетна от какъвто и да е вид в зеленчукова градина.

За различните видове котешка тоалетна, които се предлагат, можете да научите повече тук.

В никакъв случай не изхвърляйте котешката постелка в тоалетната чиния! Натрупването на отпадъци в канала може да предизвика запушвания във вашата септична система. Дори по-екологичните видове котешка тоалетна, които понякога са рекламирани като „измиващи се“ или “разградими”, не бива да се пускат в канала, тъй като вкарвате потенциално опасни бактерии в канализацията. Паразитът Toxoplasma gondii, който причинява токсоплазмоза, не може да бъде убит при нормално третиране на отпадъците, така че може да изложите хората на опасност, без дори да го знаете.

Споделете

Получавайте най-новите новини и статии първи!

Запишете се за нашия информационен бюлетин сега.

Поздравления! Вие се записахте за бюлетина на котколюбителите!

Възникна грешка. Моля опитайте отново.

Сдружение Кет Ловърс Пловдив ще използва emaila ви, за предоставяне на актуална информация и за маркетинг цели.