Какво е „Залови-Кастрирай-Върни“

Един учител в гимназията, шефът ви, продавачът в кварталния магазин, хора от цялата страна се грижат за котките, които живеят на улицата. Подобно на тях, вие сте открили бездомни котки във вашия квартал и искате да им помогнете.

Има много бездомни котки, които не са социализирани и никога няма да могат да бъдат и да заживеят в дом. Техният дом е улицата.

Начинът, по който можете да помогнете на тези котки, е чрез залавяне-кастрация –връщане. Тази процедура спира репродукцията, стабилизира популацията в колонията и подобрява живота на тези котки. Поведението на котките и стресът, асоцииран с разгонването, бременността, виенето, маркирането, боевете между мъжкарите спират и няма нови котила.

Практиката „Залови-Кастрирай-Върни“ се състои в това, котките да бъдат заловени, кастрирани, обезпаразитени и маркирани, и после върнати на тяхното място на обитаване, където доброволци като вас се грижат за тях.

За да бъдат такива програми ефективни, имаме нужда от Вашата помощ!

1. В момента грижите ли се за улични котки?
Имаме нужда от Вашата помощ, за да пребрoим и категоризираме котките в района. Имаме нужда от описание на котките и техните обичайни локации.

2. Искате ли да се включите като доброволец и да помагате на котките във вашия район?
Доброволците ще помагат със съставянето на списък с котките в района; бъдеща комуникация с живущите в района; ще информират Кет Ловърс Пловдив за нови котки, които са се заселили в района; ще следят за това, че хранилки са поставени на подходящи места и други дейности, според нуждите ни.

3. Вашите домашни котки кастрирани ли са?
Важно е всички котки в района да бъдат кастрирани, не само дивите и безстопанствените. Това се отнася особено за котки, на които се позволява да се разхождат навън.

4. Имате ли определени оплаквания или тревоги относно котките в района?
Моля, свържете се с нас, за да работим заедно и да намерим решение.

Ако отговорихте положително на горните въпроси, бихме се радвали да се свържете с нас!