Какво е „Залови-Кастрирай-Върни“

Един учител в гимназията, шефът ви, продавачът в кварталния магазин, хора от цялата страна се грижат за котките, които живеят на улицата. Подобно на тях, вие сте открили бездомни котки във вашия квартал и искате да им помогнете.

Има много бездомни котки, които не са социализирани и никога няма да могат да бъдат и да заживеят в дом. Техният дом е улицата.

Начинът, по който можете да помогнете на тези котки, е чрез залавяне-кастрация –връщане. Тази процедура спира репродукцията, стабилизира популацията в колонията и подобрява живота на тези котки. Поведението на котките и стресът, асоцииран с разгонването, бременността, виенето, маркирането, боевете между мъжкарите спират и няма нови котила.

Практиката „Залови-Кастрирай-Върни“ се състои в това, котките да бъдат заловени, кастрирани, обезпаразитени и маркирани, и после върнати на тяхното място на обитаване, където доброволци като вас се грижат за тях.

За да бъдат такива програми ефективни, имаме нужда от Вашата помощ!

1. В момента грижите ли се за улични котки?
Имаме нужда от Вашата помощ, за да пребрoим и категоризираме котките в района. Имаме нужда от описание на котките и техните обичайни локации.

2. Искате ли да се включите като доброволец и да помагате на котките във вашия район?
Доброволците ще помагат със съставянето на списък с котките в района; бъдеща комуникация с живущите в района; ще информират Кет Ловърс Пловдив за нови котки, които са се заселили в района; ще следят за това, че хранилки са поставени на подходящи места и други дейности, според нуждите ни.

3. Вашите домашни котки кастрирани ли са?
Важно е всички котки в района да бъдат кастрирани, не само дивите и безстопанствените. Това се отнася особено за котки, на които се позволява да се разхождат навън.

4. Имате ли определени оплаквания или тревоги относно котките в района?
Моля, свържете се с нас, за да работим заедно и да намерим решение.

Ако отговорихте положително на горните въпроси, бихме се радвали да се свържете с нас!

Споделете

Получавайте най-новите новини и статии първи!

Запишете се за нашия информационен бюлетин сега.

Поздравления! Вие се записахте за бюлетина на котколюбителите!

Възникна грешка. Моля опитайте отново.

Сдружение Кет Ловърс Пловдив ще използва emaila ви, за предоставяне на актуална информация и за маркетинг цели.