Какво е „Залови-Кастрирай-Върни“?

Това съобщение е до всички, които обичат котките и искат да се погрижат за тях. Искаме да споделим с Вас важна информация.

Сдружение „Кет Ловърс Пловдив“ помага за реализиране на кастрация на безстопанствени котки.

Практиката известна като „Залови-Кастрирай- Върни“ се състои в това, котките да бъдат заловени, кастрирани, обезпаразитени и маркирани, и после върнати на тяхното място на обитаване, където  доброволци се грижат за тях.

За да има практиката максимална ефективност е нужна Вашата помощ!

1. В момента грижите ли се за улични котки?

Имаме нужда от Вашата помощ, за да пребрoим и категоризираме котките в района. Имаме нужда от описание на котките и техните обичайни локации.

2. Искате ли да се включите като доброволец и да помагате на котките във вашия район?

Доброволците ще помагат със съставянето на списък с котките в района; бъдеща комуникация с живущите в района; ще информират Кет Ловърс Пловдив за нови котки, които са се заселили в района; ще следят за това, че хранилки са поставени на подходящи места и други дейности, когато имаме нужда от тях.

Община Пловдив има също специална програма за хората, които се грижат за котките – отряд „Зоодоброволци“. Като регистриран Зоодоброволец към общината вие имате официално разрешително да храните и да се грижите за котките. Повече за програмата можете да научите тук.

3. Вашите домашни котки кастрирани ли са?

Важно е всички котки в района да бъдат кастрирани, не само безстопанствените. Това се отнася особено за котки, на които се позволява да се разхождат навън.

4. Имате ли определени оплаквания или тревоги относно котките в района?

Моля, свържете се с нас, за да работим заедно и да намерим решение.

Ако отговорихте положително на горните въпроси, бихме се радвали да се свържете с нас! Това може да направите тук .

Благодарим за Вашата помощ!