Залови-Кастрирай-Върни в действие

По-рано тази година случайно се срещнахме с момче, което търсеше дом за котило от 4-5 бебета, които котка, обитаваща територията на Драматичен театър Пловдив, беше родила.

Съдействахме му за разпространяването на информацията и намирането на домове за котетата, но очевидно не се задоволихме с това, защото знаехме, че същото нещо ще трябва да го направи отново след няколко месеца..още 4-5 котета, чиято съдба е неясна в най-добрия случай.

Не дълго след това с нас се свърза момиче от театъра, която явно беше премислила всичко това и ни помоли за съдействие относно кастрацията на въпросната котка.

Заедно с нея и Общинския Зооветеринарен комлекс уговорихме дата, когато те ще дойдат да заловят котката и да я кастрират, обезпаразитят и маркират. Момичето имаше известни притеснения относно процедурата и състоянието на котката след това. И ето какво се случи по-нататък…

Тъй като котката беше социална и хората от театъра имаха достъп до нея, те успяха да я заловят предната вечер. В уговорения ден, котката беше взета от екипа на ЗВК, кастрирана и върната на следващия ден отново в театъра. Имаше известен период, когато котката се беше „покрила“ и момичето се опасяваше за състоянието й, но ние и обяснихме, че все пак местенето и проецдурата е свързана с известен стрес за котката, но след време тя със сигурност ще се завърне към обичайното си местообитание.

И така и стана. Разговаряйки отново с момичето от театъра месец по-късно, тя ни благодари за съдействието и ни увери, че котката се чувства прекрасно, станала е много по-спокойна и най-важното – това, което най-много ги мъчеше преди – съдбата на котилата й – вече не е проблем.

Споделете

Получавайте най-новите новини и статии първи!

Запишете се за нашия информационен бюлетин сега.

Поздравления! Вие се записахте за бюлетина на котколюбителите!

Възникна грешка. Моля опитайте отново.

Сдружение Кет Ловърс Пловдив ще използва emaila ви, за предоставяне на актуална информация и за маркетинг цели.