Успешен старт на образователната програма за деца „Котки, кучета и ние“

С гордост искаме да се похвалим, че приключихме първите уроци на тема „Котки, кучета и ние“ с учениците от 4а клас в СОУ „Св. Св. Кирил Философ“, които бяха организирани съвместно с Община Пловдив и районно кметство „Южен“.

В продължение на 4 седмици, доброволци от Сдружение „Кет Ловърс Пловдив“ посещаваха учениците и им предаваха уроците, свързани с произхода и природата на кучетата и котките, техните особености – физически и поведенчески; тяхната роля в нашето общество; как да полагат добри грижи за животните, както и защо е важно да бъдем съпричастни към животните и да ги обичаме.

Учениците очакваха часа с нетърпение всяка седмица и показаха отлични познания за животните и имаха страхотни идеи и истории, свързани с кучета и котки.

Искаме да изкажем нашите специални благодарности на тяхната класна г-жа Брайкова, която е също почитателка на котките и кучетата и много ни помогна, за да осъществим уроците.

За да възнаградим учениците за тяхното участие и показаните знания, им подарихме котешки ушички, които те гордо носеха цял ден. А за финал на програмата, децата написаха съчинения на тема „Какво мога да направя за кучетата и котките в моя град?“.

dav

Ученикът, написал най-хубавато съчинение получи специална награда. Награди получиха и още двама ученика, които имаха интересни идеи.

На творението на победителката и подгласниците й, можете да се насладите в следващите редове.

„Какво мога да направя за кучетата и котките в моя град“ 

Първо място:

Аз съм от град Пловдив. В него има много бездомни кучета и котки, за това бих направила повече приюти за животни. В един мой приют ще има фризьор, за да ги къпе и подстригва, ветеринар, който да се грижи за доброто им здраве. Ще им осигурявам вода и храна.

Във всяка клетка ще има легълце. Ще има градина, в която котките и кучетата ще играят на воля. Ще направя паркове, в които животните със собственици ще имат възможност да играят и тичат.

Мога да направя и нещо като детска градина, но специално за животни, с два сектора – в единия котки, а в другия кучета, защото не се понасят. Там те ще общуват помежду си, обучени хора ще ги учат на номера. Средата им на живот ще стане по-хубава и безопасна.

Аз искам да променя нещата, защото обичам животните, особено кучетата и котките. Наша отговорност са холядите бездомни кучета и котки, които са осъдени да живеят на улицата.

Мартина Костенко, 4а клас

Второ място:

Обичам много моя роден град, защото е древен и красив. Харесвам много големите паркове и градинки, където играя с приятели. Това, което не ми харесва е, че има много бездомни котки и кучета. От някои се страхувам, а за други ми е тъжно.

Има хора, коиото не обичат животните, други са безразлични, но тези животни съществуват, а ние ги пренебрегвме. Всеки от нас може да даде любовта си на едно такова животинче. Вместо да даваме пари за скъпи котки и кучета, можем да си осиновим бездомно животно. Да му дадем грижа, вниамение и любов.

Когато порасна и стана архитект ще постороя ветеринарна клиника и там ще работи сестра ми, която иска да стане ветеринарен лекар.

Животните са като хората – те могат да страдат, да се чувстват самотни, да искат да се чувстват обичани.

Яница Кръстанова, 4а клас

Трето място:

За котките и кучетата в моя град аз бих направила място, където те ще живеят, ще бъдат свободни, ще се хранят и ще се къпят. Всяко от тях ще си има свое легло, своя полянка, на която ще тича и много други играчки. Хората които работят там ще бъдат приятели на кучетата и котките и така ще бъде много весело. Ще има места, на които ще си острят ноктите и ще се чешат. И кучетата и котките няма да се чувстват улични, а домашни животни.

Друго което бих направила за кучетата и котките е да създам организация в която ще работят хора, които разбират от животни. Те ще помагат на животните в нужда, ще сложат в парковете кесийки за изпражненията. Ще се стараят всичко в кучетата и котките да е наред.

Това бих направила за тези чудесни и силни животни и бих спряла насилието срещу тях.

Стефания Корудова, 4а

Ние се надяваме да имаме подкрепа и да продължим с уроците и в други училища, детски занимални и центрове, защото вярваме, че най-младото поколение би могло да донесе едно по-светло и добро бъдеще за животните в нашето общество.

Споделете

Получавайте най-новите новини и статии първи!

Запишете се за нашия информационен бюлетин сега.

Поздравления! Вие се записахте за бюлетина на котколюбителите!

Възникна грешка. Моля опитайте отново.

Сдружение Кет Ловърс Пловдив ще използва emaila ви, за предоставяне на актуална информация и за маркетинг цели.