Урок с 4ти клас от 51во СОУ

Наскоро проведохме първият ни урок на тема “Котки, кучета и ние” с четвъртокласниците от 51во СОУ в гр. София.

„Котки, кучета и ние“ има за цел да обучи учениците относно характерните особености на котките и кучетата, специалните взаимовръзки, които те имат с хора от общества по целия свят, както и за изключително важната отговорност, която хората имат, за да посрещат нуждите на котките и кучетата.

Урокът се фокусира върху основни понятия като домашно, социализирано, несоциализирано животно; нужди на животните; характерни физически белези на котките и кучетата и как те им помагат да оцеляват; как животните комуникират с нас и не на последно място, какво са нашите задължения и отговорности към тях.

Запознахме учениците с основните разлики между домашните и дивите животни и какво означава дадено животно да бъде социализирано или не.

Също така разгледахме начините, по които котките и кучетата комуникират с нас и защо е важно да разбираме какво искат да ни кажат те.

ezik-na-tialoto-kotkaagresivna-kotka

 

Обсъдихме какви грижи е нужно да полагаме за нашите домашни любимци. Можете да изтеглите брошурата “Грижи за вашата котка” тук.

kote-origami

За завършек, направихме оригами котета 🙂 Децата ни бяха приготвили и специални подаръчета.

Благодарим на учениците от 51во СОУ за хубавите емоции и се надяваме да са почерпили полезни знания за животните в нашето общество!

Споделете

Получавайте най-новите новини и статии първи!

Запишете се за нашия информационен бюлетин сега.

Поздравления! Вие се записахте за бюлетина на котколюбителите!

Възникна грешка. Моля опитайте отново.

Сдружение Кет Ловърс Пловдив ще използва emaila ви, за предоставяне на актуална информация и за маркетинг цели.